Torsk i estragonsaus

Lyst til å prøve noe nytt? Denne retten er ikke bare velsmakende, den er også full av gode næringsstoffer til både kropp og hjerne. Den blir garantert en favoritt!



Denne oppskriften finner du ogaå i vår kostholdsplan for vektnedgang. Den har en nydelig smakskombinasjon og er veldig enkel å lage. Server den gjerne en dag du har gjester.


Oppskrift til to porsjoner:

400 g torskefilet

0,5 ts salt

3 ss smør


Estragonsaus

1 - 2 ss sitronsaft, smak deg frem

2 eggeplommer

1 dl fiskekraft

1 dl havrefløte, eller fløte om du tåler det

2 ss hakket fersk estragon


Grønnsaksmos

300 g blomkål

100 g jordskokk

2 små gulrøtter

60 g smør


Fremgangsmåte:

  • Ha salt og pepper over torskefileten. La den gjerne ligge noen minutter slik at smaken setter seg.

  • Del blomkål, jordskokk og gulrot i små biter. Ha smør i en kjele og tilsett grønnsakene. Damp under lokk på middels varme til de er møre. Mos sammen med stavmikser og smak til med salt og eventuelt pepper.

  • Skjær fisken i jevnstore stykker.

  • Ha smør i stekepannen og brun torsken raskt, ca. 2 min på hver side. Ta den opp.

  • Pisk sammen saft av sitron, eggeplomme og fiskekraft, hell det i stekepannen. Varm blandingen under omrøring til den begynner å tykne.

  • Rør inn havrefløte og hakket estragon, og smak til med salt og pepper.

  • Legg fiskestykkene i sausen og la trekke i ca. 5 minutter

Server fisken med grønnsaksmos.


Vel bekomme!

73 visninger