Delfiakake uten sukker

Denne kaken er vår absolutte favoritt. Du kan fylle den med akkurat det du liker best. Inneholder mørk sjokolade kokosolje og nøtter. Bedre blir det ikke!

Denne har vi begge laget mange ganger. Vi har servert den som en dessert, eller bare som noe godt til kaffen. For å være helt ærlig har vi spist den til frokost og lunsj også. Og kanskje noen ganger til middag. Neida, eller joda. Det er nemlig veldig vanskelig å bare la den stå i kjøleskapet.


Det som også er fint er at du kan lage din egen versjon. Ha oppi det du liker best av nøtter og tørket frukt. Favoritten til Nina er å kun fylle den med salte peanøtter. Da halveres oppskriften sånn at den ikke blir så høy.


Helén fyller sin med spiret bokhvete, kokosflak, nøtter og tørket fruk og bær. Du kan gjøre akkurat det du liker best!

Her er oppskriften:

  • 250 g kokosolje

  • 350 g mørk sjokolade (70 % og 85 %)

  • 2 ss Sukrin Gold

  • 2 stk egg

  • 1 klype salt

  • 0,5 dl sterk kaffe

Topping og fyll, velg det du liker best

  • 4-5 stk tørket aprikos i biter

  • 0,5 dl spiret bokhvete

  • 2 dl Valgfrie nøtter til fyll og topping

  • 2 never hakkede mulberries og gojibær

  • Evt. salte peanøtter, eller andre nøtter, tørket frukt og bær

Fremgangsmåte:

  • Kle en brødform med bakepapir

  • Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad, tilsett kaffe

  • Pisk egg og Sukrin gold til eggedosis

  • Hell eggedosisen over i sjokoladeblandingen mens du rører forsiktig

  • Pass på at sjokoladeblandingen ikke er for varm

  • Bland hakkede nøtter, tørket frukt og tørket bokhvete i en bolle

  • Skjær tørket aprikos i biter

  • Hell halve sjokoladeblandingen i formen

  • Hell over halvparten av nøtteblandingen og aprikosen

  • Ha i resten av sjokoladen og strø over resten av blandingen


Oppbevar i kjøleskap, gjerne bakerst om du vil at den skal vare noen dager.


Denne er full av gode fettsyrer fra kokosoljen og ikke Delfiafett, som er en herdet og ødelagt olje.


Medisinske studier viser at kokosfett kan:

Så er det sjokolade da, hvem kan si nei til det? Da er det godt å vite at den også har flere helsegevinster. Men da tenker vi ikke på dem som er fulle av sukker.

Det hevdes at om kvinner spiser rundt 25-50 gram sjokolade i uka reduseres risikoen for hjertesykdom med 32 prosent, sammenlignet med de som ikke spiste noe. Forskjellige typer flavonoider fungerer som antioksidanter, som også er med på å frigjøre nitrogenoksid. Nitrogenoksid er med på å utvide blodkarene så blodet strømmer friere.


Her finner du verdens beste hjemmelagde sjokoladepålegg. Om barna ikke vil spise det, ha det i tom boks det har vært sjokoladepålegg i.

45 visninger